Meer resultaten voor ct scan van het hart

ct scan van het hart

CT scan kransslagaders.
CT scan kransslagaders. CT scan kransslagaders. Een CT-scan is een onderzoek waarbij met behulp van röntgenstraling een dwarsdoorsnede-foto's' vande lichaamsdelen en organen worden gemaakt. Bij dit onderzoek kan een arts afwijkingen zien die op een normale röntgenfoto niet zichtbaar zijn. Dit onderzoek wordt gebruikt voor alle organen, waaronder het hart, de hersenen en de bloedvaten. Bij een scan van het hart kan de hartfunctie en de anatomie van het hart worden beoordeeld, zoals het verloop van de kransslagaders en de hartkleppen.
CT-onderzoek van het hart.
Embolisatie aneurysma spurium onder echogeleiding. Abcesdrainage met behulp van CT. Verder in Patiëntenfolders. CT-onderzoek van het hart. Uw behandelend arts heeft voor u een CT-onderzoek van het hart aangevraagd. Met behulp van röntgenstralen worden bij dit onderzoek afbeeldingen van het hart gemaakt.
CT-scan van het hart Radboudumc.
CT-scan van het hart. Met een CT-scan kunnen we met behulp van röntgenstraling eventuele afwijkingen aan uw hart zichtbaar maken. Bij een CT-onderzoek maken we met behulp van röntgenstralen dunne dwarsdoorsneden van uw lichaam. Tijdens het onderzoek wordt u liggend door een ring geschoven.
CT scan hart Privatescan.
Indien u ouder bent dan 45 jaar en één of meerdere risicofactoren heeft, kan de CT scan van het hart worden opgenomen in de Total body Scan onderzoeken van privatescan. De CT scan neemt in dit geval de plaats in van het cardiologisch pakket.
Alles over de CT-scan Hartstichting. trash. arrow-down-light. menu. paper. stack. arrow-left. mail-bordered. instagram. linkedin. youtube. minus. arrow-right. heart-border. share. heart. facebook. twi
De scan werkt met röntgenstraling. Eenmalig gebruik kan geen kwaad, maar bij veelvuldig gebruik kan het schadelijk zijn. Een arts vraagt dit onderzoek daarom alleen aan als het echt nodig is. Gelukkig zijn de nieuwe generatie scanners steeds nauwkeuriger en gebruiken ze steeds minder straling. Tijdens zwangerschap wordt een CT-scan afgeraden. Dit onderzoek maakt gebruik van een contrastvloeistof met jodium. Hiervoor kunnen mensen allergisch zijn. MRI: organen worden zichtbaar met hulp van een magnetisch veld en radiogolven. hartkatheterisatie: onderzoek naar de kransslagaders, ook röntgenstraling nodig, maar de belasting is vele malen kleiner. Echocardiografie: deze techniek gebruikt geluidsgolven in plaats van röntgenstraling. De beeldkwaliteit van een echo is minder goed. Onderzoek naar betere CT-technieken. Koen Nieman van het Erasmus MC wil de diagnose bij pijn op de borst verbeteren. Nu wordt vaak een hartkatheterisatie uitgevoerd, die niet altijd prettig is. Nieman test een nieuwe CT-techniek die minder belastend is voor de patiënt, maar wel snel signaleert of het hart nog voldoende zuurstof krijgt.
CT Scan / MRI-scan HartKliniek Nederland.
CT Scan / MRI-scan. CT Scan / MRI-scan. De cardioloog van HartKliniek kan voor u een CT-scan of MRI-scan aanvragen. In sommige gevallen kan dit nodig zijn. Deze onderzoeken vinden niet plaats in HartKliniek, maar in een met ons samenwerkend ziekenhuis. Een CT-scan is een apparaat dat met behulp van röntgenstraling afbeeldingen in dwarsdoorsneden van het lichaam maakt. Een smalle bundel röntgenstraling draait om het af te beelden gebied, waarbij tegelijkertijd de doorgelaten straling wordt gemeten. Tijdens het onderzoek schuift de onderzoekstafel door de scanner. Bij een CT-scan van het hart wordt contrastvloeistof gebruikt om de kransslagaderen in beeld te brengen.
CT-SCAN Hartwijzer NVVC.
CT-scan van het hart. CT is een afkorting van Computer Tomografie. Tomografie komt van tomos, dat in het Grieks plakje betekent. Computer Tomografie staat voor een techniek die plakje voor plakje scant met röntgenstralen, en de verzamelde informatie vervolgens samenvoegt met computerkracht.
CT-scan van het hart Prescan.
Tijdens het CT scan onderzoek van het hart zal de CT scanner het hart laagje voor laagje in kaart brengen, deze beelden worden vervolgens omgezet tot driedimensionale beelden. Een gemiddeld CT scan onderzoek van het hart duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.
CT-scan van het hart St. Antonius Ziekenhuis.
Bij een CT-scan van het hart kijken we naar de bloedvaten rond het hart: de kransslagaders. Dit is een techniek waarbij we met behulp van röntgenstralen doorsneefotos maken van delen van het lichaam. Door tijdens het onderzoek contrastmiddel toe te dienen, worden de bloedvaten rond het hart goed zichtbaar op de fotos.

Contacteer ons

++ scan laten maken ++
++ ct scan van het hart ++
++ wat kost een ct scan ++
++ ct scan hoofd kosten ++
++ wat kun je zien op een ct scan ++
++ ct scan lever met contrastvloeistof ++
++ ct scan wat is dat ++
++ ct scan onderbuik ++