Meer resultaten voor ct scan onderbuik

ct scan onderbuik

CT-onderzoek buik.
Punctie van de longen met behulp van CT. CT-onderzoek longen en buik. CT-onderzoek longen en bovenbuik lever bijnieren. Blaasonderzoek bij kinderen cystografie kinderen. Röntgenonderzoek van het rectum tijdens de ontlasting Defaecografie. Mamma-biopsie onder echogeleide. Echografie van de boven en onderbuik.
CT-scan onderzoek van de buik of de longen CWZ Nijmegen.
Dit apparaat maakt met röntgenstralen en een computer verschillende foto's' van uw organen, botten en weefsels. CT scan met contrastvloeistof. Bij een CT-scan is vaak contrastvloeistof nodig om de bloedvaten en de doorbloeding van de organen in beeld te brengen.
CT scan van de buik Medisch Spectrum Twente.
CT scan van het hart. CT scan van de hersenen. CT scan van de buik. In overleg met uw behandelend arts is besloten een CT-scan onderzoek van uw Buik te verrichten. Hieronder staat vermeldt hoe het onderzoek in zijn werk gaat en welke voorbereiding daarvoor nodig is. Het kan zijn dat tijdens het onderzoek via een ader in uw arm een röntgencontrastmiddel wordt toegediend. Dit contrastmiddel bevat jodiumhoudende stoffen die de eigenschap hebben bloedvaten en organen beter zichtbaar te maken. Het contrastmiddel geeft een warm gevoel in het hoofd en later ook in de rest van het lichaam: het warme gevoel in de onderbuik geeft soms het idee van in de broek plassen.
Ziekenhuis.nl met o.a. een overzicht van ziekenhuizen en behandelingen.
Ziekenhuis.nl gebruikt functionele en analytische cookies om je een optimale bezoekerservaring te bieden, de werking van de website te kunnen verbeteren en advertenties te tonen die op je vermoedelijke interesses zijn afgestemd. Om Ziekenhuis.nl te bekijken dien je de cookies te accepteren.
CT-scan Maag Lever Darm Stichting.
Joan Rentzing, diëtiste en voedingsdeskundige. Wat is een CT-scan? Een CT-scan is een beeldvormend onderzoek, waarbij gebruik gemaakt wordt van röntgenstralen. De CT-scanner is een apparaat met aan de ene kant een röntgenbron en aan de andere kant een röntgendetector.
CT-scan van de buik Kenniscentrum Urologie Slingeland Ziekenhuis.
Zwellingen, stenen, vormafwijkingen, aangeboren afwijkingen en ander problemen zijn met de CT-scan goed zichtbaar. Het is niet zo dat alle ziekten of symptomen door deze scan kunnen worden verklaard. Daarnaast is dit onderzoek belastend voor de patiënt. De patiënt wordt blootgesteld aan een grote hoeveelheid röntgenstraling en er is veel contrastmiddel nodig om een goede afbeelding te krijgen.
CT-scan buik.
De letters CT staan voor Computer Tomografie. Het is een methode om een doorsnede te tonen van het lichaam. De radioloog ziet op deze opnamen alle inwendige organen en weefsels. Ook maakt de CT-scan de vorm, structuur en ligging van deze organen en weefsels zichtbaar.
CT-scan bij dikkedarmkanker.
De scan gebeurt met een CT-scanapparaat. Het apparaat heeft een ronde opening waar u, liggend op een beweegbare tafel, doorheen schuift. Terwijl de tafel verschuift, maakt het apparaat een serie foto's' waarop telkens een ander stukje van het orgaan of weefsel staat afgebeeld. Deze doorsneden geven een beeld van de plaats, grootte en uitbreiding van een mogelijke tumor en/of uitzaaiingen. De afkorting CT staat voor computertomografie.

Contacteer ons

++ scan laten maken ++
++ ct scan van het hart ++
++ wat kost een ct scan ++
++ ct scan hoofd kosten ++
++ wat kun je zien op een ct scan ++
++ ct scan lever met contrastvloeistof ++
++ ct scan wat is dat ++
++ ct scan onderbuik ++