Resultaten voor ct scan longen

ct scan longen

CT-scan longen Prescan.
CT scan van de longen of MRI scan van de longen? Voor alsnog geeft een CT scan van de longen betere beelden dan een MRI scan van de longen. Dit heeft onder andere te maken met de constante beweeglijkheid van de longen.
Hoe werkt een ct-scan?
Wat is een CT-scan precies, hoe gaat een onderzoek in zijn werk en zijn er ook risico's' aan verbonden? De afkorting CT staat voor Computer Tomogram. Voor een CT-scan moet je naar de afdeling Radiologie van het ziekenhuis. De CT-scanner werkt met dezelfde röntgenstralen als bij een gewone röntgenfoto. Alleen maakt de CT-scanner dwarsdoorsneden van je lichaam, waardoor de arts als het ware plakjes van je lichaam kan zien. Als alle gefotografeerde plakjes achter elkaar worden gelegd, ontstaat een driedimensionaal beeld van een deel van je lichaam. CT-scan in de praktijk. Met de scan is de arts in staat om afwijkingen aan de bloedvaten, herseninfarcten, tumoren en botbreuken op te sporen of beter in beeld te krijgen.
CT-scan longen en buik.
U bevindt zich hier: Home Onderzoeken Behandelingen CT-scan Overzicht CT-scan longen en buik. CT-scan longen en buik. De letters CT staan voor Computer Tomografie. Het is een methode om een doorsnede te tonen van het lichaam. De radioloog ziet op deze opnamen alle inwendige organen en weefsels.
CT-scan bij longkanker Kenniscentrum Longkanker Slingeland Ziekenhuis.
Tijdens de röntgenopname hoort u de apparatuur in de ring om u heen draaien. Bij onderzoek van de longen wordt u gevraagd in te ademen en de adem even vast te houden. Een onderzoek neemt 15 tot 30 minuten in beslag.
Ziekenhuis.nl met o.a. een overzicht van ziekenhuizen en behandelingen.
Ziekenhuis.nl gebruikt functionele en analytische cookies om je een optimale bezoekerservaring te bieden, de werking van de website te kunnen verbeteren en advertenties te tonen die op je vermoedelijke interesses zijn afgestemd. Om Ziekenhuis.nl te bekijken dien je de cookies te accepteren.
CT-scan longen Hart Long Centrum Leiden.
Met behulp van röntgenstraling worden de longen in plakken in beeld gebracht waarna met de computer een driedimensionaal beeld van de longen verkregen wordt. Zo krijgt de longarts een goed en gedetailleerd beeld van de longen en het verloop van de luchtwegen. Een CT scan geeft ook informatie over de grote vaten, het hart en mogelijk vergrote lymfklieren tussen de longen en in de longen.
CT-scan onderzoek van de buik of de longen CWZ Nijmegen.
CT-scan onderzoek van de buik of de longen. Wat is een CT-scan? Een CT-scan laat een dwarsdoorsnede van uw lichaam als een soort plakje zien. De radiologisch laborant maakt de CT-scan met een Computer Tomograaf afgekort CT. Dit apparaat maakt met röntgenstralen en een computer verschillende foto's' van uw organen, botten en weefsels. CT scan met contrastvloeistof.
CT scan longen Privatescan.
De CT scan van de longen wordt alleen uitgevoerd wanneer u 45 jaar of ouder bent en één van de risicofactoren heeft. Wanneer u aan beide voorwaarden voldoet kan de CT scan van de longen als aanvullend onderzoek op de Total Body Scan worden toegevoegd.
CT-scan ziet 70 procent longkankers NEMO Kennislink.
De mensen in de screeningsgroep worden onder de spiraal CT-scan gelegd. Hierbij wordt in ongeveer 10 seconden een reeks fotos van de longen gemaakt met behulp van röntgenstraling en kan een kankergezwel zichtbaar worden gemaakt. Uit deze groep is gebleken dat met behulp van de CT scan 70% van de longkankers in een vroeg en goed behandelbaar stadium ontdekt kan worden.

Contacteer ons

++ ct scan contrastvloeistof ++
++ wat is een ct scan ++
++ ct scan hoofd ++
++ ct scan longen ++
++ pet scan ++
++ ct scan hersenen ++
++ CT scan ++
++ kosten ct scan ++
++ ct scan bloedvaten met contrastvloeistof ++
++ ct scan met contrastvloeistof ++
++ ct scan darmen ++