Resultaten voor ct scan contrastvloeistof

ct scan contrastvloeistof

Röntgenonderzoek CT-scan met contrastvloeistof Patiëntenfolders 5860 Isala.
Op basis van uw leeftijd, uw ziektegeschiedenis of andere factoren vermoedt uw behandelend arts dat uw nierfunctie verminderd is. Door de toediening van de contrastvloeistof bestaat het risico dat uw nierfunctie verder achteruitgaat. De internist op de contrastpoli onderzoekt hoe groot het risico is en kan daarna maatregelen afspreken om dit risico zo klein mogelijk te maken.
CT-scan met jodiumhoudend contrast ZorgSaam.
De laborant schuift de tafel in de opening van de CT-scan tot aan de plaats, die moet worden onderzocht. Eventueel wordt er een infuus geprikt, via het infuus wordt dan tijdens het onderzoek contrastvloeistof via het bloedvat toegediend. Het is mogelijk dat er voor een CT-scan van de buik via de anus contrastvloeistof wordt ingebracht.
CT-scan buik.
Probeert u deze instructies zo goed mogelijk op te volgen. Contrastvloeistof via een bloedvat. Het is meestal noodzakelijk om u contrastvloeistof via een infuusnaald toe te dienen. contrastvloeistof worden onder andere organen en bloedvaten zichtbaar gemaakt. Deze contrastvloeistof bevat jodium.
CT-scan Antoni van Leeuwenhoek.
Voor een goede scan is het belangrijk dat u zo stil mogelijk blijft liggen en de commandos via de intercom zo goed mogelijk opvolgt. Het onderzoek wordt uitgevoerd met zo min mogelijk röntgenstraling als nodig is voor kwalitatief goede opnamen. Uw behandelend arts en de radioloog wegen het eventuele nadeel van de röntgenstraling af tegen de informatie die het onderzoek kan opleveren. Na het onderzoek. Na het onderzoek krijgt u van de laborant te horen of het onderzoek klaar is. Na enige tijd wordt het infuus uit uw arm verwijderd door de laborant. De toegediende contrastvloeistof plast u uiteindelijk gewoon uit.
Ziekenhuis.nl met o.a. een overzicht van ziekenhuizen en behandelingen.
Ziekenhuis.nl gebruikt functionele en analytische cookies om je een optimale bezoekerservaring te bieden, de werking van de website te kunnen verbeteren en advertenties te tonen die op je vermoedelijke interesses zijn afgestemd. Om Ziekenhuis.nl te bekijken dien je de cookies te accepteren.
CT-scan met contrastvloeistof Catharina Hart en Vaatcentrum Catharina Ziekenhuis.
Deze afbeeldingen geven informatie over de vorm, structuur en ligging van inwendige organen en weefsels. Hiermee kan het te bestralen gebied goed worden aangegeven. Meer informatie over dit onderzoek vindt u in de folder. Folder CT-scan met contrastvloeistof. CT-scan met contrastvloeistof Open dit document met ReadSpeaker docReader.
CT-scan onderzoek van de buik of de longen CWZ Nijmegen.
Dit apparaat maakt met röntgenstralen en een computer verschillende foto's' van uw organen, botten en weefsels. CT scan met contrastvloeistof. Bij een CT-scan is vaak contrastvloeistof nodig om de bloedvaten en de doorbloeding van de organen in beeld te brengen.
CT-onderzoek met contrastmiddel via de bloedbaan Patiëntenfolders 5633 Isala.
Vervolgens wordt het jodiumhoudend contrastmiddel via een infuusnaaldje in uw arm ingespoten. Dit is nodig om de vaten in het lichaam op de scan zichtbaar te maken. Vervolgens laat de radiologisch laborant medewerker van de röntgenafdeling de tafel automatisch in een ring schuiven in het midden van het CT-apparaat. In deze ring bevindt zich een ronddraaiende bron, die röntgenstraling uitzendt. Met behulp van een computer kunnen zo doorsneden van het lichaam worden weergegeven. Het onderzoek duurt ongeveer twintig minuten. Risicos en bijwerkingen jodiumhoudende contrastvloeistof bij toediening via een infuus.
CT-scan.
De fotos maken eventuele afwijkingen in uw lichaam zichtbaar. De afkorting CT staat voor computertomografie. Hoe verloopt een CT-scan? U krijgt uitleg over het onderzoek. Voor een CT-scan kleedt u zich gedeeltelijk uit en gaat u op een onderzoekstafel liggen. Meestal krijgen patiënten voor dit onderzoek contrastvloeistof via een infuus.

Contacteer ons

++ ct scan contrastvloeistof ++
++ wat is een ct scan ++
++ ct scan hoofd ++
++ ct scan longen ++
++ pet scan ++
++ ct scan hersenen ++
++ CT scan ++
++ kosten ct scan ++
++ ct scan bloedvaten met contrastvloeistof ++
++ ct scan met contrastvloeistof ++
++ ct scan darmen ++