Zoeken naar CT scan

CT scan

CT-scan.
Meestal duurt het maken van een CT-scan vijf tot tien minuten. Voor het maken van een CT kunt u kiezen uit twee mogelijkheden.: Zonder afspraak: op werkdagen kunt u zich tussen 8.00 en 15.00 uur melden bij de balie Radiologie op de locatie Arnhem of Zevenaar.
CT-scan LUMC.
Krijgt u een CT-scan van de buik? Houd er dan rekening mee dat we u vragen om de broek iets te laten zakken om zo de knoop en rits buiten de scan te houden. Over het algemeen kunt u uw medicijnen op de gebruikelijke manier en tijd innemen.
Alles over de CT-scan Hartstichting. trash. arrow-down-light. menu. paper. stack. arrow-left. mail-bordered. instagram. linkedin. youtube. minus. arrow-right. arrow-right-la. heart-border. share. hear
De scan werkt met röntgenstraling. Eenmalig gebruik kan geen kwaad, maar bij veelvuldig gebruik kan het schadelijk zijn. Een arts vraagt dit onderzoek daarom alleen aan als het echt nodig is. Gelukkig zijn de nieuwe generatie scanners steeds nauwkeuriger en gebruiken ze steeds minder straling.
ct-scan Máxima Medisch Centrum. search. menu. close. eye. search. search.
Daar bevinden zich de röntgenlaboranten die de apparatuur bedienen en u daarbij voortdurend in de gaten houden. Als u spreekt, kunnen zij u via een microfoontje goed horen. Het onderzoek duurt 10 tot 30 minuten, afhankelijk van het type scan dat verricht wordt.
CT-scan.
De scan gebeurt met een CT-scanapparaat. Het apparaat heeft een ronde opening waar u, liggend op een beweegbare tafel, doorheen schuift. Terwijl de tafel verschuift, maakt het apparaat een serie foto's' waarop telkens een ander stukje van het orgaan of weefsel staat afgebeeld. Deze doorsneden geven een beeld van de plaats, grootte en uitbreiding van een mogelijke tumor en/of uitzaaiingen. De afkorting CT staat voor computertomografie.
CT-scan longen en buik.
De letters CT staan voor Computer Tomografie. Het is een methode om een doorsnede te tonen van het lichaam. De radioloog ziet op deze opnamen alle inwendige organen en weefsels. Ook maakt de CT-scan de vorm, structuur en ligging van deze organen en weefsels zichtbaar.
Wat is het verschil tussen MRI en CT Medisch Spectrum Twente.
De CT-scan maakt gebruik van röntgenstraling om de dwarsdoorsneden te creëren, terwijl de MRI-scan hiervoor een sterk magnetisch veld en radiogolven gebruikt. Bij zowel de MRI als de CT-scan kan er gebruik worden gemaakt van contrastmiddel. Het contrastmiddel van de MRI-scan verschilt met die van de CT scan.
CT-scan: Onderzoek via dwarsdoorsneden van het lichaam Mens en Gezondheid: Aandoeningen.
Verschillen en overeenkomsten tussen CT en MRI-scanners Veel mensen hebben wel eens van een CT of MRI-scanner gehoord. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen deze ap. Preventieve Scan: Preventieve CT-scan, MRI-scan en Body Scan Twee op de drie Nederlanders wil een preventieve medische check-up of second opinion.
CT-scan bij borstkanker.
De scan gebeurt met een CT-scanapparaat. Het apparaat heeft een ronde opening waar je, liggend op een beweegbare tafel, doorheen schuift. Terwijl de tafel verschuift, maakt het apparaat een serie foto's' waarop telkens een ander stukje van het orgaan of weefsel staat afgebeeld. Deze doorsneden geven een beeld van de plaats, grootte en uitbreiding van een mogelijke tumor en/of uitzaaiingen. Aan de ene kant van het apparaat wordt straling afgegeven, aan de andere kant wordt de doorgelaten straling gemeten. Door die meting vanuit veel verschillende hoeken te doen, kan de computer een driedimensionaal beeld van het onderzochte lichaamsdeel of orgaan opbouwen. De resultaten worden op het beeldscherm bekeken of op film afgedrukt. De afkorting CT staat voor computertomografie.
CT-scan.
De scan gebeurt met een CT-scanapparaat. Het apparaat heeft een ronde opening waar u, liggend op een beweegbare tafel, doorheen schuift. Terwijl de tafel verschuift, maakt het apparaat een serie foto's' waarop telkens een ander stukje van het orgaan of weefsel staat afgebeeld. Deze doorsneden geven een beeld van de plaats, grootte en uitbreiding van een mogelijke tumor en/of uitzaaiingen. De afkorting CT staat voor computertomografie.
Ziekenhuis.nl met o.a. een overzicht van ziekenhuizen en behandelingen.
Ziekenhuis.nl gebruikt functionele en analytische cookies om je een optimale bezoekerservaring te bieden, de werking van de website te kunnen verbeteren en advertenties te tonen die op je vermoedelijke interesses zijn afgestemd. Om Ziekenhuis.nl te bekijken dien je de cookies te accepteren.
CT-scan.
CT staat voor computertomografie. Dit onderzoek wordt uitgevoerd op de afdeling Radiologie. Bij het maken van een CT-scan ligt u op een soort tafel die door een korte tunnel wordt geschoven. Een computer maakt dan afbeeldingen van de binnenkant van uw lichaam.

Contacteer ons

++ ct scan contrastvloeistof ++
++ wat is een ct scan ++
++ ct scan hoofd ++
++ ct scan longen ++
++ pet scan ++
++ ct scan hersenen ++
++ CT scan ++
++ kosten ct scan ++
++ ct scan bloedvaten met contrastvloeistof ++
++ ct scan met contrastvloeistof ++
++ ct scan darmen ++