Meer resultaten voor scan hoofd

scan hoofd

Hersenscans, wat meten ze nou precies? NEMO Kennislink.
Brain Voyager, Rainer Goebel. De dikke blauwe bundel op de foto de tractus corticospinalis loopt in beide hersenhelften helemaal verticaal: van het topje van je hoofd naar je ruggemerg, en zorgt ervoor dat je je bewegingen kan coördineren en uitvoeren.
Een MRI-scan, hoe gaat dat in zijn werk?
Ook een bril, gebitsprothese en hoorapparaat mogen niet mee in de scanruimte. Wanneer het onderzoek het hoofd of halsgebied betreft is het belangrijk geen make-up of haarlak te gebruiken. Hierin kunnen namelijk stoffen verwerkt zijn die van invloed kunnen zijn op het magneetveld.
Ziekenhuis.nl met o.a. een overzicht van ziekenhuizen en behandelingen.
Ziekenhuis.nl gebruikt functionele en analytische cookies om je een optimale bezoekerservaring te bieden, de werking van de website te kunnen verbeteren en advertenties te tonen die op je vermoedelijke interesses zijn afgestemd. Om Ziekenhuis.nl te bekijken dien je de cookies te accepteren.
CT-scan Hersentumor.
Een röntgenfoto is een soort portret waarop men verschijnt in dezelfde houding als waarin men is gefotografeerd, terwijl een CT-scan eigenlijk een doorsnede is door het lichaam die door de computer wordt berekend. De patiënt moet daarvoor zo stil mogelijk liggen op een beweegbare tafel, terwijl het lichaamsdeel waar het om gaat, bijvoorbeeld het hoofd, in de opening ligt van de scanner.
MRI scan hoofd en hersenen Binnen 2 dagen Direct uitslag Privatescan.
Een gerichte MRI scan van het hoofd is een gedetaïlleerd onderzoek om oorzaken van hoofd klachten te achterhalen. Wanneer een MRI scan hoofd? Indien er sprake is van één van de volgende klachten is het raadzaam een MRI scan van het hoofd te laten maken.:
MRI-scan hoofd / schedel hersenen Geen wachtlijst!
Een MRI scan van het hoofd / schedel en hersenen kan meer inzicht geven bij langdurige klachten, zoals heftige hoofdpijn en migraine. Ook worden tijdens deze scan de schedel en hersenen in kaart gebracht voor bijvoorbeeld meer duidelijkheid over de conditie van de bloedvaten.
CT Hersenstichting.
CT speelt een belangrijke rol bij het vaststellen van hersenletsel na een ongeval omdat bloed, zwellingen en schedelbreuken goed te zien zijn. Ook worden ze vaak gemaakt als kanker is geconstateerd en er verdenking op uitzaaiing naar de hersenen bestaat.

Contacteer ons

++ ct scan abdomen met contrastvloeistof ++
++ nmr scan ++
++ ict scan ++
++ contrastvloeistof ct scan ++
++ ct scan knie ++
++ scan met contrastvloeistof ++
++ ct scan thorax longen ++
++ wat is een ct scan van de buik ++
++ scan hoofd ++