Resultaten voor contrastvloeistof ct scan

contrastvloeistof ct scan

Röntgenonderzoek CT-scan met contrastvloeistof Patiëntenfolders 5860 Isala.
Op basis van uw leeftijd, uw ziektegeschiedenis of andere factoren vermoedt uw behandelend arts dat uw nierfunctie verminderd is. Door de toediening van de contrastvloeistof bestaat het risico dat uw nierfunctie verder achteruitgaat. De internist op de contrastpoli onderzoekt hoe groot het risico is en kan daarna maatregelen afspreken om dit risico zo klein mogelijk te maken.
CT-scan met jodiumhoudend contrast ZorgSaam.
De laborant schuift de tafel in de opening van de CT-scan tot aan de plaats, die moet worden onderzocht. Eventueel wordt er een infuus geprikt, via het infuus wordt dan tijdens het onderzoek contrastvloeistof via het bloedvat toegediend. Het is mogelijk dat er voor een CT-scan van de buik via de anus contrastvloeistof wordt ingebracht.
CT-scan onderzoek van de buik of de longen CWZ Nijmegen.
Dit apparaat maakt met röntgenstralen en een computer verschillende foto's' van uw organen, botten en weefsels. CT scan met contrastvloeistof. Bij een CT-scan is vaak contrastvloeistof nodig om de bloedvaten en de doorbloeding van de organen in beeld te brengen.
CT-scan Antoni van Leeuwenhoek.
Via de intercom houdt de laborant contact met u. Voor een goede scan is het belangrijk dat u zo stil mogelijk blijft liggen en de commandos via de intercom zo goed mogelijk opvolgt. Het onderzoek wordt uitgevoerd met zo min mogelijk röntgenstraling als nodig is voor kwalitatief goede opnamen. Uw behandelend arts en de radioloog wegen het eventuele nadeel van de röntgenstraling af tegen de informatie die het onderzoek kan opleveren. Na het onderzoek. Na het onderzoek krijgt u van de laborant te horen of het onderzoek klaar is. Na enige tijd wordt het infuus uit uw arm verwijderd door de laborant. De toegediende contrastvloeistof plast u uiteindelijk gewoon uit.
CT-onderzoek met contrastmiddel via de bloedbaan Patiëntenfolders 5633 Isala.
Vervolgens wordt het jodiumhoudend contrastmiddel via een infuusnaaldje in uw arm ingespoten. Dit is nodig om de vaten in het lichaam op de scan zichtbaar te maken. Vervolgens laat de radiologisch laborant medewerker van de röntgenafdeling de tafel automatisch in een ring schuiven in het midden van het CT-apparaat. In deze ring bevindt zich een ronddraaiende bron, die röntgenstraling uitzendt. Met behulp van een computer kunnen zo doorsneden van het lichaam worden weergegeven. Het onderzoek duurt ongeveer twintig minuten. Risicos en bijwerkingen jodiumhoudende contrastvloeistof bij toediening via een infuus.
Contrastmiddel Albert Schweitzer ziekenhuis.
Voor een scan van het hoofd is meestal geen contrastmiddel nodig. Het contrastmiddel verdwijnt via de nieren door te plassen weer uit uw lichaam. Bijwerkingen Het contrastmiddel dat via een infuus in de aderen wordt gespoten, kan de volgende bijwerkingen hebben.: een warm gevoel door uw lichaam.; een rare smaak in uw mond.; het gevoel dat u uw urine laat lopen. Deze bijwerkingen gaan vanzelf weer over. Allergie Er is een kleine kans dat u allergisch bent voor contrastvloeistof.
CT-scan buik.
Probeert u deze instructies zo goed mogelijk op te volgen. Contrastvloeistof via een bloedvat. Het is meestal noodzakelijk om u contrastvloeistof via een infuusnaald toe te dienen. contrastvloeistof worden onder andere organen en bloedvaten zichtbaar gemaakt. Deze contrastvloeistof bevat jodium.
Ziekenhuis.nl met o.a. een overzicht van ziekenhuizen en behandelingen.
Ziekenhuis.nl gebruikt functionele en analytische cookies om je een optimale bezoekerservaring te bieden, de werking van de website te kunnen verbeteren en advertenties te tonen die op je vermoedelijke interesses zijn afgestemd. Om Ziekenhuis.nl te bekijken dien je de cookies te accepteren.
CT onderzoek met jodiumhoudend contrastmiddel Bravis ziekenhuis.
Bijvoorbeeld een echo, een MRI of een CT scan zonder jodiumhoudend contrastmiddel. Is een CT scan met jodiumhoudend contrastmiddel toch nodig? Dan krijgt u vóór de CT scan medicijnen toegediend die een mogelijke allergische reactie onderdrukken. Sommige mensen zijn allergisch voor jodium op de huid.

Contacteer ons

++ ct scan abdomen met contrastvloeistof ++
++ nmr scan ++
++ ict scan ++
++ contrastvloeistof ct scan ++
++ ct scan knie ++
++ scan met contrastvloeistof ++
++ ct scan thorax longen ++
++ wat is een ct scan van de buik ++
++ scan hoofd ++